Избрани Новини

Даряват дрехи и храна на деца в Босилеградско

На благотворителна инициатива бяха събрани около 7 хиляди лева

Деца от бедни български семейства от Босилеград, Западните покрайнини, ще получат средства, събрани на благотворителна вечер, с които да си купят топли дрехи и храна за Коледа, предаде БНР. Това стана възможно след третата поредна инициатива, провела се снощи в Босилеград и организирана от местното гражданско сдружение "Група на либерални, амбиционизни и солидарни".

По време на благотворителната инициатива бяха събрани около 7 хиляди лева. През миналата година за Коледа бяха подпомогнати 28 деца от бедни семейства от Босилеградско, а през тази година броят им ще се увеличи двойно. Председателят на сдружение "ГЛАС” Александър Димитров каза, че през тази година помощ ще получат деца от 35-те училища в босилеградските села. В Босилеград училища има във всяко село, независимо от броя на учениците в тях.

Александър Димитров посочи, че децата ще получат ваучери, с които ще могат да си купят обувки и топли дрехи, както и продукти от първа необходимост за празниците.

В благотворителната вечер се включиха депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов, представител на посолството ни в Белград, БТА, различни български организации и представители на местния бизнес. Средства за участие в инициативата изпратиха от Парламентарната група на ГЕРБ, народният представител Жельо Бойчев от БСП. Инициативата подкрепи и Столичния общински съвет. Организаторите пък подариха плакети на редовните си дарители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов