Избрани Новини

Кметът на Петрич представи екипа си

"Няма да допусна имитиране на дейност", увери Димитър Бръчков

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков представи управленския си екип. Новата структура на общинската администрация вече е внесена в общинския съвет за гласуване. „Държа да отбележа, че съм заложил при избора си на експертността! Заложил съм на хора специалисти – всеки от тях с натрупан богат опит в професията си, с готовност и визия да работи за една динамично развиваща се община", заяви градоначалникът. Той ще има трима заместници. Минка Салагьорова ще е зам.кмет по строителството, адвокат Илко Стоянов, който е общински съветник в Благоевград, ще е зам.кмет по финансите, а Илиана Попова - зам.кмет по хуманитарните дейности.

„Строителството е „язвата" в 16-годишното управление на бившия кмет. Като строителен инженер и дългогодишен сътрудник в НС Минка Салагьорова ще успее да промени коренно модела на работа в този отдел, да отстрани пропуските, да въведе ясните правила и отговорности и да контролира ефективно за изпълнението им от служителите", заяви Бръчков. Той вярва, че Илко Стоянов е специалист във финансовото и търговско право, затова ще работи така, че да не се повтарят порочни практики относно финансовата дисциплина на община Петрич. Илияна Попова ще отговаря за образование, здравеопазване, култура, спорт и туризъм. Тя е финансист, има и педагогическо образование. Велко Велев ще бъде главен секретар на общинска администрация.

Началник канцелария ще е Ивайло Попов. Той пряко ще работи с кметовете и кметски наместници на села. Ще помага проблемите на населените места да бъдат извеждани по приоритети, да бъдат констатирани на място и да има равнопоставеност.

„Тези специалисти ще държа пряко отговорни за произтичащите от ресорите им задължения. Няма да допусна, нито да толерирам имитиране на дейност или такава, която е в разрез с очакванията на петричани за смяна на модела на управление! Те заради тази промяна гласуваха срещу статуквото! И ние сме длъжни да оправдаем това доверие!", каза още новият кмет на община Петрич, цитран от standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)