Избрани Новини

Димитър Бръчков посочи коя е "язвата" на град Петрич

Градоначалникът представи своите заместници

Директор на дирекция „Административно – правно обслужване“ ще бъде адвокат Рилка Филипова. Това обяви на среща за представяне на заместник-кметовете на община Петрич и началниците на дирекции, общинският кмет Димитър Бръчков, предаде радио „Фокус“. По думите на Димитър Бръчков, предложението му за главен архитект на Община Петрич е Владимир Митрев, Велко Велев ще заема позицията главен секретар на общината. За главен инженер той е избрал да бъде назначен Николай Попов, който до сега е работил в частния строителен бизнес, а инж. Светла Данаилова става директор на образователната дирекция. Финансово-стопанската дирекция ще бъде оглавена от Борис Коларов, Ивайло Попов пък ще стане началник на кметската канцелария.

Строителството в община Петрич е язвата в 16 годишното управление на бившия кмет Вельо Илиев, каза още Димитър Бръчков. "Тук съм категоричен, че специалист като инж. Минка Салагьорова- дългогодишен служител в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ще се справи по един категоричен начин и ще придаде един нов облик на този ресор“, коментира Бръчков.

По думите му, адвокат Илко Стоянов, който ще бъде заместникът му в ресор „Финанси“, е с дългогодишен опит в търговското и финансовото право. "Той ще работи върху порочните практики, които обвързаха община Петрич с една финансова нестабилност“, каза още Бръчков. Кметът на община Петрич допълни, че адвокат Илко Стоянов има много сериозен опит и в подготовката на европейски проекти, което е изключително важно за развитието на една община.

Димитър Бръчков коментира и предложението на Илияна Попова, която ще бъде негов заместник в областта на образованието, здравеопазването, социалната дейност, туризма и спорта. "По време на предизборната ми кампания твърдо заявих, че туризма е приоритет за община Петрич, защото е крайно време, имаме възможност и потенциал Петрич да стане привлекателна туристическа дестинация“, категоричен бе Бръчков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов