Избрани Новини

Деца играят на три нови площадки в Разлог

Изградени са по Програма за развитие на селските райони

Община Разлог изгради три модерни площадки в Разлог за деца. Новите съоръжения в парка на кв. „Васил Левски” са повече от интересни и любопитни тях. Тук всички съоръжения за играта са съвременни, вдъхновение от модерната градска архитектура. Основният използван материали са тръби от неръждаема стомана.  Момичета и момчета могат да тестват своите сили, да се състезават помежду си, да показват възможностите си и да направят игрите по нови собствени правила. Традиционните пързалки са заменени с турбо слайдове, а люлките са превърнати в жироскопи. Кулата със стена за катерене и мрежите изискват сила, ловкост и концентрация. Модерните съоръжения са предназначени за насърчаване на индивидуалността и сътрудничество на тийнейджърите.

Любопитно и интересно съоръжение за всички е „Аероскейт”. Уредът дава възможност на децата да копират движенията на спортистите по уиндсърф и кайтинг, както и подпомага за общото им физическо състояние.

В парка на ул. „Гоце Делчев” (до бившата казарма в Разлог) е изграден най-големият фитнес на открито на територията на община Разлог. Всекидневно изключително голям брой хора тренират на фитнес уредите на открито.

В парка на площад „Илинден”, кв. „Гоце Делчев” в Разлог е монтирано цветно и практично детско съоръжение, което дава възможност на децата да се катерят и пързалят, да пазят равновесие и чрез игра да общуват пълноценно със своите връстници.

Детските площадки са изградени със 100% безвъзмездно финансиране по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013г., в изпълнение на Стратегията за местно развитие на Сдружение „Местна инициативна група – Разлог”.

С изграждането на новите детски площадки Община Разлог цели да подобри жизнената среда, както и условията за игри и забавления на открито за децата и тийнейджърите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов