Избрани Новини

Ученици от Разлог изработиха пана от дървесни пелети

Рисуваха и картини

За трета поредна година учениците от община Разлог проявиха творчество като рисуваха картини и изработиха пана от дървесни пелети.

Ученици от училища във всички населени места на територията на община Разлог взеха участие в конкурса, проявявайки истинска креативност в работата с пелети. На тържествена церемония бяха обявени победителите и бяха връчени плакети и награди.

Първо място взеха учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” град Разлог, на второ място са учениците от ОУ „Братя Миладинови” село Елешница, на трето място са учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Бачево. Трите училища бяха наградени с плакети и с по 2 компютъра, с които да се подобри компютърната база в училищата. Всички участвали училища получиха по един компютър. С томбола бяха избрани ученици, на които бяха подарени таблети.

Целта на конкурса е да се насърчи креативността сред децата, както и да се представят предимствата при използването на дървесни пелти за отопление.

Организатор на конкурса е фирма  „Пирин пеллет”, която осигури наградите за училищата и учениците. Събитието се проведе със съдействието на Община Разлог и Туристически информационен център „Дестинация Разлог”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов