Избрани Новини

В ход е интегрираният план за развитие на Разлог

Ще могат да бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност до 2018 година

В Разлог се проведе заключителна конференция по проект „Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Разлог”, финансиран по Договор BG 161PO001/5-03/2013/024от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013год., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.  По време на заключителното събитието бяха представени резултатите от изпълнението на проекта.

Въз основа на плана ще могат да бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност до 2018 г. в обществени и жилищни сгради в Разлог по откритата процедура на МРРБ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”. Средствата, за които Община Разлог ще кандидатства по програмата, са в размер на 7 301 393,07лв, като 50% от тях ще бъдат насочени за проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в града до 35 апартамента.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) – Разлог е основен инструмент за европейско финансиране за града през програмен период 2014-2020г. по линия на новата Оперативна програма „Региони в растеж” и други програми и фондове на ЕС. В рамките на плана са анализирани проблемите и нуждите на всички заинтересовани страни, местното население и бизнеса на територията на града. Планирани са интегрирани проекти, с които да се преодолеят икономическите, екологичните и социални проблеми, да се повиши качеството на живот, физическата и жизнена градска среда в Разлог.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов