Избрани Новини

Министър Ангелкова: За да бъде успешна, една жена трябва да е много образована

В Благоевград говори пред студенти от Американския университет

Министърът на туризма Николина Ангелкова пристигна в Благоевград, за да говори пред студенти от Американския университет. Тема на дискусията, която не предизвика голям интерес сред студентите, бе „Предизвикателства и възможности за жените в управлението и правителствените организации“. За Агенция. БГ министър Ангелкова каза, че за да бъде успешна, една жена трябва да е много образована, отдадена, да има амбиции и да вярва в себе си и в собствените си възможности, че може да постигне това, което иска.

Ангелкова пристигна от Банско, където обсъди с туристическия бранш как е протекъл миналогодишният сезон и какво предстои за настоящия.

От нелоялна конкуренция от страна на апартаментните хотели за гости са се оплакали на министъра в Банско. „Конкретни стъпки за това са начертани. Първата стъпка я има в наредбата за категоризация, в която приравняваме апартаментните туристически комплекси и апартаментите за гости към хотелите и август влезе в сила. 6-месечен срок е необходим, за да се приведе в съответствие с дейността и след това започват проверките. Други промени, които предвиждат, е засилен контрол по отношение на нерегламентираната туристическа дейност, като сме се опитали да дадем дефиниция на това понятие. Има се пред вид отдаването на стаи за гости, без да се декларира. Туроператори и туристически агенции, които чакат на гарите и автогарите, които приканват туристите да ги заведат тук или там, а те не са регистрирани като търговци. Доста голям процент от тази дейност е в сивия сектор, повече от 50 %”, категорична е Ангелкова.

Като положителна тенденция в Банско контролните органи са очертали, че нарушенията намаляват, което означава, че браншът прави всичко възможно да спази изискванията на закона. Отново ще има съвместни патрули с Гърция и Румъния за новия сезон. Добър изминал сезон е установен с 8,2 % ръст. За предстоящия сезон се предприемат всички необходими мерки, за да има отново добър сезон както миналогодишния.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов