Избрани Новини

В Дупница се притесняват от наводнения

Проект укрепил само левия бряг на Бистрица. За десния пари не са предвидени

След есенните дъждове жители на Дупница се опасяват от наводнения, които река Бистрица може да причини, съобщава БНТ. Според хората водите на реката подкопават подпорна стена и може да я съборят.

Димитър Вуковски и река Бистрица са съседи. Човекът живее на метри от коритото на реката. Виждал я е както кротка, така и неукротимо бясна. Преди месеци Вуковски с радост забелязал, че се взимат мерки за укрепването на стените ѝ. Бързо обаче се разочаровал, защото камъни за укрепване били изсипани само от едната страна.

“Стовариха и водата се премести отдясно и спадна с около 1 метър. Е другата стена, кой че я пази?”, чуди се Димитър Вуковски.

От общината обясниха, че проектът, който се осъществява с европейски пари, включва укрепване само на левия бряг. За десния пари не са предвидени.

“Тука знаеш ли колко идва тая вода и поне е бърза много и тука тя влачи камъни”, увери Димитър Вуковски.

Експертите от общината успокоиха, че основите на дясната стена са много дълбоки и няма как да бъдат подкопани. Все пак реката се наблюдавала непрекъснато и при необходимост ще се заскали и другия бряг, засега обаче това не било нужно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов