Избрани Новини

Свлачища отново застрашават домове в Сатовча

Няма пари за укрепване на пътя

През февруари село Плетена остана без път, а земята под къщите поддаде заради опасно свлачище, съобщава btv. Днес обстановката не е по-различна. А с първия сериозен дъжд нови процепи зейват в бетона.

Къщата на семейство Къдреви е сред най-засегнатите. За семейството и за още 3 семейства от Плетена има издадена заповед за евакуация. Никой обаче не я спазва.

"Мястото се мърда, мърда се постоянно. Ние живеем тук, на хората вече не им прави впечатление, защото те не живеят тук, аз живея. Постоянно наблюдавам какво става, притеснявам се и не знам към кого да се обърна, просто вече съм се напълно отчаяла", каза Руска Къдрева.

"Те не искат да напуснат дома си, защото са притеснени за имуществото си и това, което цял живот са го събирали и построили, така че наистина се притесняваме, съчувстваме им", коментира зам.-кметът Ерхан Кълков.

Пътят за училището продължава да бъде прекъснат, а децата обикалят. Липсата на пари е забавила укрепването.

"Работните проекти са изготвени, фирма изпълнител по закона за обществена поръчка имаме избрана, ако днеска пристигнат средствата, ние имаме готовност утрешния ден да започнем изпълнението на строително- монтажните дейности", посочи Кълков.

С есента идват и нови страхове- отново след валежите следват свличания. След спрелия днес дъжд, хората се молят да не вали скоро. Молят и за помощ от държавата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов