Избрани Новини

Изложбата "Свят от цветове” изпъстри фоайето на Община Благоевград

Творбите са изработени от потребителите на Дневен център за възрастни с увреждания "Светлина”

„Свят от цветове” събра жители и гости на Благоевград във фоайето на Община Благоевград по повод Световния ден на психичното здраве. „Това е малка част от труда на потребителите на Дневен център „Светлина”. Тук е момента да поздравя всички, които са им помагали, защото това е една неуморна работа в рамките на година. Ние сега виждаме направеното, което наистина е много хубаво, но това е труд, който трябва да се отбележи, да има все по-често такива изложби. Искам да благодаря на всички работещи в социалната сфера в Благоевград, които дават сърце и душа, за да се случват хубави неща като това“, каза Христина Шопова, директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ при откриването на изложбата „Свят от цветове”.

Поздрав към творците и своите колеги отправи и ръководителя на Комплекса за възрастни хора с увреждания Маргарита Бербатова. „Благодаря на всички, които неуморно работеха за реализирането на изложбата”, каза Маргарита Бербатова и откри „Свят от цветове”. С музикално-танцова програма бе открита изложбата, организирана от Комплекс  „Социална  услуга за възрастни хора с увреждания“ в Благоевград. Творбите са изработени от потребителите на Дневен център за възрастни с увреждания  „Светлина”. Талантливите деца от ЦДГ № 8 поздравиха участниците в изложбата. Звучаха стихове и песни, а гостите бяха приятно изненадани от прекрасното изпълнение на песента, с която България се представи на Детската Евровизия „Детска планета”.

С реализирането на експозицията организаторите целят равностойно положение на хората с увреждания и преодоляване на тяхната изолация чрез мероприятия, които да допринесат за социалното им включване в общността.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)