Избрани Новини

Чистят тротоари и улици от дърва заради учениците

В Сатовча ще следят за опазване на обществения ред

Заради началото на учебната година и с цел недопускане на катастрофи спешно трябва да се почистят тротоари и улици в община Сатовча от струпаните върху тях материали. Кметът Арбен Мименов издаде нарочна заповед за спазване на изискванията на Наредба №1 за опазване на обществения ред. Управниците на населените места в региона са задължени да организират освобождаването на тротоарните пространства и уличните платна от складираните върху тях дърва за огрев, сушилни, оборски тор, строителни и други материали.

„По този начин се възпрепятства нормалното движение на хора и автомобили. Поисках с разпореждането си кметовете на кметства да уведомят населението по подходящ начин, да организират и съблюдават за изпълнението на заповедта, за да не се допускат катастрофи и да предпазим здравето и живота на децата и възрастните", заяви кметът на община Сатовча Арбе Мименов.

Цялостния контрол по изпълнението на заповедта е възложен на заместник-кмета по стопанските дейности Илхан Карагьозов и на началника на полицейския участък Николай Начев, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов