Избрани Новини

Общинската избирателна комисия в Кюстендил проведе първо заседание

Приеха работното си време, реда за заседания и дежурствата на членовете

Общинската избирателна комисия в Кюстендил проведе първото си заседание, предаде радио „Фокус” – Кюстендил. Заседанието се проведе в залата на общината, където е ситуирана комисията.

"На заседанието приехме технически решения, свързани с работното време, реда за заседанията, дежурствата на отделните членове. Това са техническите подробности, които трябваше да бъдат взети като решения, а сега вече предстои и същинската работа”, заяви председателят на Общинската избирателна комисия адвокат Васил Иванов. Той посочи, че от 10 до 14 септември ще се извършва регистрация на местните коалиции, партии и инициативни комитети за участие в изборите за кмет и общински съветници.

"Това е най-тежката комисия, за жалост ние сме малко хора – 11 души. За щастие ще имаме повече технически сътрудници които ще ни помагат”, допълни Васил Иванов. Тази година в комисията ще работят трима технически сътрудници. Ще се наблегне върху обучението на секционните избирателни комисии, защото там стават най-много грешки или пропуски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов