Избрани Новини

В Трекляно не им пука: Изрядни сме!

Със своите 339 новорегистрирани избиратели държи националния рекорд по изборен туризъм

Със своите 339 новорегистрирани избиратели кюстендилската община Трекляно държи националния рекорд по изборен туризъм, пише "Труд". Шест месеца преди местните избори гласоподавателите бяха едва 550. В самото Трекляно въобще не са притеснени от шума около пришълците и обвиненията в безогледен изборен туризъм. Кметът Радко Петрунов (БСП) отбягва темата като неприятна. "Е, бие на очи, че имаме толкова много регистрирани по настоящ адрес в 19-те села в общината, но вярвам, че сме изрядни. И това ще го потвърдят проверяващите", казва управникът.

Секретарят на кметството Василка Кирилова е категорична: "Въобще не сме нарушили закона и правилата. Само на един-два адреса има регистрирани по 8-10 лица, навсякъде другаде са по 3-4. Сред тях нямаме чужденци или роми. Всички са свързани с Треклянско, коренът им е оттук, родителите им са още живи. Лятото са тук, на село - идват от Кюстендил, Земен, Радомир, Перник, от София. Те самите искат да бъдат регистрирани, на какво основание да ги връщаме и да им отказваме?"

"При мен са 9 преселниците. Единият дойде да гледа животни, вече над 6 месеца е тук. Друг излезе от затвора и заживя с жена от селото. Трети дойде от Кюстендил да гледа баща си и реши да се регистрира", разказва кметицата на с. Злогош Живка Костадинова.

Неуспялата на предишните избори кандидат-кметица на Трекляно Ани Никифорова обаче изпъкна на общия фон - регистрирала 30 души в свои имоти, съобщиха от прокуратурата.

Разпоредена е допълнителна проверка доколко имотите стават за обитаване и дали има нарушение на закона, каза проверяващият прокурор Сеслав Пампулски. Наесен Никифорова ще се кандидатира за кмет или общински съветник. Щедрата хазяйка не беше открита за коментар, тъй като е от друго село.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов