Избрани Новини

Продавачите на млечни продукти не се появиха на пазара в Благоевград

Инспекторите хванаха дядо с домашни яйца

Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните- Благоевград започнаха  проверки за продажбите на  домашни млечни продукти в Благоевград, съобщава БНР. Причината е разпространението на бруцелоза в областта. Тази сутрин инспекторите  провериха има ли нерегламентирана продажба на млечни продукти на кооперативния пазар, както и в кварталите. Вероятно, научили за проверката, тази сутрин по благоевградските пазари продавачи на млечни продукти нямаше. Инспекторите откриха само един собственик на домашни яйца, който тъкмо подреждаше яйцата на сергията. При проверката дядо Иван от  с. Падеж отказа да представи лична карта и документи за стоката, като обясни, че тези яйца не са за продажба, а ги е приготвил за свой приятел. До 150 лева глоба и конфискация с цел унищожаване на яйцата грози дядо Иван, заяви проверяващият д-р Георги Томов. На другите проверявани обекти тази сутрин инспекторите също не откриха продажби на открито на млечни продукти.

„Уличните търговци са станали и много изобретателни. Започнаха да продават по багажници на  колите, да се крият в съседни улички“  каза още д-р Томов.  

Засиленият контрол ще продължи докато бъде  преустановено предлагането на храни  от нерегламентирани места и рискът от  заразяване чрез консумацията на храни бъде сведен до минимум. 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов