Избрани Новини

АМ "Струма" спира клиентелата по Е-79

Сега главен път Е-79 гъмжи от търговци

Търговци от няколко населени места по главен път Е-79 за Гърция са сериозно притеснени за бизнеса си заради строителството на автомагистрала Струма. Опасенията им са, че трафикът и клиентите драстично ще намалеят, след като отсечката бъде пусната и сегашният главен път опустее. Хората все пак се надяват да са спечелили постоянни клиенти през годините и поне те да продължат да се отбиват, за да пазаруват.

Сега главен път Е-79 гъмжи от търговци. В момента хит са черешите. На ден производителите пласират по стотина килограма на цена, която ги устройва. Съвсем скоро обаче този пазар ще секне, защото по Е-79 ще минават само местните, от които никой не очаква да купуват плодове и зеленчуци. И все пак търговците запазват умерения си оптимизъм.

Популярните автокъщи край Дупница също очакват със свито сърце пускането на магистралата. Често се случва някой да спре, да си хареса автомобил и след седмица да се върне, за да го купи. Скоро такива случайни сделки няма да има.

Николай Панев, собственик на автокъща: “Предполагам, че ще намали, не можем да кажем нищо 100 процента, предполагаме, че ще има спад в бизнеса.”

За съдбата на цялото село се притесняват в Усойка.

Хората намират и позитиви. Убедени са например, че ако трафикът намалее ще се реши проблема с рисковото пресичане и шофирането с превишена скорост в населените места

След пускането на ЛОТ 2 от магистралата, без трафик, освен Усойка, ще се окажат и селата Мурсалево и Джерман, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов