Избрани Новини

Свети места разгледаха младежи и възрастни от социални центрове в Симитли

Посетиха храма "Света Петка” в местността Рупите

Потребителите от социалните заведения в община Симитли натрупаха нови емоции, настроение и познание с екскурзии по красиви кътчета от Югозападна България в навечерието на Великденските празници, съобщи simitli.info. Разходката с дестинация по избор бе празничната изненада от община Симитли за потребителите на социални услуги.

Ползвателите на социална грижа в Защитеното жилище и Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства избраха да посетят храм "Света Петка” в местността Рупите, където прекараха страхотно – гледайки видеозаписи за Баба Ванга, запознавайки се с живота и нейната мисия, разглеждайки забележителностите в местността и отпочивайки в красивия парк, богат на флора и фауна. Великденският воаяж за потребителите продължи в село Златолист, където посетиха българската възрожденска църква "Св. Георги” и мястото, където е живяла Преподобна Стойна.

Потребителите от Дневния център за възрастни с увреждания избраха за своя дестинация едно от най-известните и красиви български села, запазило живописната си възрожденска архитектура - село Ковачевица, община Гърмен. Успяха да разгледат изцяло изградените от камък и дърво къщички, които са запазили автентичния си вид още от 18 век. Посетиха още и църквата „Света Параскева” в село Лещен, която е построена и съществува от 1833 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов