Избрани Новини

Над милион инвестират в читалищата в Симитли и Крупник

Започна мащабен ремонт с цел подобряване материалната база на сградите

Започна мащабен ремонт на читалищата в град Симитли и в село Крупник. Милион и 200 хиляди лева е размерът на инвестицията за подобряване материалната база на сградите – хранилища на духовността, българщината, самодейността. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013, мярка 322, по проекти на читалищата, разработени с експертната подкрепа от общинската администрация в Симитли.

На старта на ремонтите дейности в читалищата в Симитли и Крупник общинският кмет Апостол Апостолов посрещна директора на Областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" Георги Качев. От името на общинскана  администрация в Симитли и читалищните настоятелства в Симитли и Крупник изказа благодарност за ползотворното и резултатно сътрудничество между двете институции.

Проект “Реконструкция и подобряване на енергийната ефективност на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922”, гр. Симитли” е на стойност 663 451.98 лева и е финансиран по договор № 01/321/01496/14.12.2013г.

Проект “Подобряване на сградния фонд на Народно читалище „Владимир Маяковски - 1937” – с. Крупник” е на стойност 582 553.97 лева и е финансиран по договор № 01/322/01089/14.12.2013г.

И за двете сгради предстои основен ремонт на сградния фонд, включително цялостно обновяване на киносалоните, ремонт на сцените и всички помещения, които се ползват за тренировки и репетиции от различните школи и самодейни състави в Симитли и Крупник.

Сградата на читалището в град Симитли е единственият културен институт. Под покрива на Народно читалище "Св. Климент Охридски – 1922” в Симитли са всички танцови, музикални, театрални школи, самодейни състави, библиотеката и читалнята.

Ремонтът на сградата на читалището в село Крупник ще осигури абсолютно ремонтирано и адаптирано за целта помещение и за музейната експозиция, която предстои да се възстанови в Крупник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов