Избрани Новини

Стани доброволец – посади дръвче!

Започва кампания за залесяване в землищата на Благоевград и Кюстендил

Започва кампания за залесяване в землищата на градовете Благоевград и Кюстендил. Всеки, който обича природата и иска страната ни да е зелена и чиста, може да се включи. Югозападното държавно предприятие осигурява 15 000 фиданки от иглолистни и широколистни дървесни видове за предстоящите доброволчески кампании, като при по-голям интерес ще се предоставят допълнителни количества. Кампанията е на Министерството на земеделието и храните. Оттам призоваха: "Приканваме всички граждани, които имат желание, да се включат  в залесяването  за възстановяване на горските територии".  

През тази година на територията на Югозападното държавно предприятие за залесяване са предвидени 1 761 дка, като от тях на 1 268 дка ще се възстановят гори, в т.ч. 722 дка в площи, освободени след пожар и 546 дка площи, освободени след други вредни природни въздействия. Произведените годни за залесяване фиданки са 1 200 000 броя.

Ето и началото на кампанията: на 7 април от 10 часа в района на язовир "Стойковци", Благоевградско, ще се залесяват и укрепват ерозирали терени. На 9 април от 10 часа в землището на с. Мазарачево, територията на "ДЛС Осогово”  Кюстендил, ще се залесяват горски територии след проведени санитарни сечи поради нападение от върхов  корояд. Залесява се със зимен дъб и липа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов