Избрани Новини

Садят дръвчета около новия завод за отпадъци

Фандъкова направи поредната инспекция на стрoежа

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе поредната оперативка и провери изпълнението на строителството на инсталацията за механично-биологично третиране „Садината”. Заводът е част от интегрираната система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на София, припомниха от местната управа.

Като част от дейностите по строежа на завода ще бъде направено залесяване с дървета, храсти и друга растителност около него на площ 370 дка.

В момента е в ход изграждането и на петте сгради на инсталацията. От завода се предвижда производство на RDF - гориво.

От началото на 2014 г. работи инсталацията за преработване на зелени и биологични отпадъци на площадка „Хан Богров”, от която се произвежда компост и електричество.

Кметът на София Фандъкова провери и работата по изпълнението на проекта за рекултивация на старото депо за битови отпадъци край с. Долни Богров. Експлоатацията на депото е приключила през 1997 г.

Столична община стартира реализацията на проект за закриване и рекултивация на депото с. Долни Богров, изпълняван поетапно от 2012 г. Проектът се финансират по ПУДООС чрез безвъзмездна финансова помощ от ОП „Околна среда 2007-2013 г.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов