Избрани Новини

Община Благоевград продава земя за 1 млн. лв.

Предлага зони в Картала, Бодрост, Добро поле и Септемврийче

С огромен финансов актив от почти 1 млн. лв. под формата на земя за вилно строителство разполага община Благоевград в курортните зони Септемврийче, Картала, Добро поле и Бодрост, информира struma.bg. Амбициите на зам. кмета по строителството Антоанета Робева са хазната да бъде попълнена чрез продажба на търг на урегулирани парцели. Общо свободната площ е 21 623 кв.м, като средната цена на квадратен метър се движи около 45 лв., но при наддаване за по-апетитните парцели може и да скочи.

За предстоящата сесия на ОбС в края на март се подготвя оферта от общо 18 обособени парцела с големина от 400 кв.м до един декар, които са идеални за еднофамилно вилно строителство. Според строителните стандарти за вилната зона височината на сградите не може да надхвърля 7 м. за кота „било“ и до 40% плътност на застрояване на парцела.

Ски зоната на Картала е сред приоритетите на общината за бъдещо развитие, затова администрацията се надява, че ще има интерес от богати бизнесмени и граждани да купуват парцели. Вече е приключила напълно процудерата за узаконяване на съществуващите до момента постройки в курортните зони, от тях като приход в касата на общината са постъпили само миналата година 300 000 лв. Заместник-кметът Антоанета Робева уведомява всички собственици на узаконени постройки, че сега имат възможност да закупят и прилежащата земя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)