Избрани Новини

Заработи обновеният социален патронаж в квартал "Еленово”

Целта е кухнята да обслужва 360 потребителя

Започна работа домашен социален патронаж в Благоевград, направен по европейски стандарт, съобщи struma.com. Новата кухня, в която социалното звено ще се помещава, е в квартал „Еленово”. Тя е с най-модерно оборудване и е настанена в сграда до VIII СОУ „Арсени Костенцев”. Кухнята обслужва 260 потребители, като целта на общинското ръководство е броят им да нарасне с още 100 души.

Кухнята е оборудвана със съвременни домакински уреди, които са предпоставка за бързина и качество при приготвяне на храната. Помещението е разделено на определени сектори, където се складират и приготвят ястията за деня- отделение за зеленчуци с хладилник, за месо с машини, отделение за яйца и други. Отделните сектори са обособени според процесите на обработка на храната. Монтираното кухненско оборудване включва печки, фурна, електрическа пекарна, зеленчукорезачка, картофобелачка и други.

Ежедневно се приготвят до четири ястия за потребителите на услугата, които са възрастни хора и деца с увреждания от Центрове за настаняване от семеен тип.

Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)