Избрани Новини

Най-малко 300 000 лева необходими за възстановяване на Сатовча

Ситуацията там продължава да бъде критична

Най-малко 200-300 хил. лева ще са необходими, за да бъдат отстранени щетите след падналите дъждове през миналите дни в Сатовча, прогнозира кметът на общината Арбен Мименов. Ситуацията там продължава да бъде критична.

Има няколко активирани свлачища и пропаднали пътища. Три семейства от село Плетена са евакуирани от къщите си. "В момента те са при свои роднини, въпреки, че им предложихме им да бъдат настанени в старото училище на селото, където има необходимите условия", каза кметът на общината Арбен Мименов, цитиран от "Дарик". 

Днес на място се очаква да пристигне областният управител Бисер Михайлов, заедно с Междуведомствена комисия, която да опише щетите след водното бедствие. Най-сериозна е ситуацията по пътя за село Осина, където пътят е пропаднал и има реална опасност селото да остане откъснато.

Свлачище има и в село Плетена. Там са засегнати няколко къщи. В село Туховище сградата на Здравна служба е поддала и се е наклонила. Вероятно предстои да бъде евакуиран и лекарят на селото.

"Хората са много притеснени от създалата се ситуация. Те преживяват силен стрес. При всеки страничен шум, очакват нещо да се срути", казва общинския кмет Арбен Мименов Мименов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)