Избрани Новини

Евакуират 3 семейства в село Плетена заради свлачище

Свлачище се отприщи от пороищата в сатовчанското село Плетена и това наложи спешната евакуация на три семейства

Земната маса е подкопала основите на домовете им. За евакуацията на хората решението бе взето от експерти от "Геозащита"-Перник, които направиха оглед на място. Улицата вече е пропаднала повече от метър и половина и е опасна за преминаване. Затова е обезопасена с ограничителни ленти.

"Специалистите казаха, че обитателите на три къщи трябва да напуснат своите домове. Само така ще се гарантират здравето и животът им. Поне успяхме да спрем притока на подпочвени води и на води от канализацията към свлачището. Но това не е решение, трябват стотици хиляди левове за изграждане на подпорни стени. Молим се да няма повече дъжд", заяви общинският кмет на Сатовча Арбен Мименов, цитиран от "Труд".

Тревожно е положението и с падналите земни маси на пътя за село Осина. Там е забранено преминаването на коли над 5 тона, тъй като встрани се е образувала пропаст от 20-30 метра, а скатът е отвесен. Утре в община Сатовча ще пристигне специална комисия от експерти на областната управа в Благоевград начело с областният управител Бисер Михайлов. Ще се направи оглед на място и ще се опишат щетите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов