Избрани Новини

Ужас! Въоръжени отвлякоха момченце от детска градина в Абланица

За щастие днес от районното управление в Гоце Делчев съобщиха, че лицата и малчуганът са установени

Полиция в Гоцеделчевско бе вдигната на крак вчера заради получен сигнал за откраднато момченце на около 2-годишна възраст от детската ясла в хаджидимовското село Абланица от въоръжени с пистолети мъже.

За щастие днес от районното управление в Гоце Делчев съобщиха, че лицата и малчуганът са установени и те се намират в село Шейново, област Казанлък, пише "Инфомрежа".

Установено е още, че бащата на малкия е организирал отвличането.

Случаят е предаден на отдел „Закрила на детето" в Казанлък и за него ще се грижи институцията до развода на двамата родители и  постановяването на родителските права.

За часове след подадения сигнал вчера сутринта от уплашения до смърт персонал на детската ясла, при перфектна организация и координация полицията в Гоце Делчев установи похитителите на момченцето.

Майката на отвлеченото дете Севим Ханьова вчера сутринта го оставила в детската ясла и час по-късно й било съобщено, че синът й е взет насила от мъже, които нахлули в детското заведение и заплашили персонала с пистолет.

По-късно се оказало, че похитителите са бащата и негови близки, които дошли от Казанлък специално да го отнемат от майката.

Майката на детето е от Абланица. Била е омъжена в Казанлъкшко, но не живеела добре с мъжа си и преди известно време го напуснала.

Севим Ханьова се прибрала с малкия в Абланица при родителите си, но съпругът й решил да й отнеме детето по този чудовищен начин.

Персоналът на детската ясла е под стрес след преживените заплахи от мъжете с пистолети, които нахлули в забавачницата и след това отпрашили с кола в неизвестна посока.

След добре организираното издирване криминалистите са установили, че бащата го е завел в казанлъшкото село Шейново.

За бруталното нахлуване в детското заведение, за заплахите на персонала с пистолет и за насилственото отнемане на детето срещу бащата е образувано досъдебно производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)