Избрани Новини

Спецполицаи от Пиринско по следите на международен канал за метамфетамини

Онкоболен трафикант, задържан на ГКПП Кулата, с шокираща изповед: Рискувах, защото умирам!

Гръцки наркопласьор бе задържан в автобус, пътуващ по линията за Гърция на ГКПП – Кулата, информира struma.com. При фейсконкрола на всички пасажери, нашите спецслужби арестували по предварително подаден сигнал гръцкия гражданин. При ареста му той буквално втрещил полиция и прокуратура, заявявайки, че е с тежко онкологично заболяване, дните му били преброени и затова рискувал свободата и живота си. От трафика щял да спечели хиляди евро, които да оставина семейството си. "Така или иначе умирам, имам още няколко месеца живот", заявил арестуваният грък пред полицията.

Защитата на арестанта поиска от съда задържането му под домашен арест, което бе прието от съдебния състав. Адвокатът му съобщи, че обвиняемият за трафик на наркотици през граница е с тежко онкологично заболяване и не може да остане дълго в ареста. Съдът прие за основателно искането на защитата му. Гъркът е муле в схема по пренос на метаамфетамини, съобщиха  спецченгета. При ареста в якето на трафиканта са намерени около 270 грама метамфетамини.

Докато траел обиска, цял автобус с пътници за Гърция бил претарашен и престоял с часове на ГКПП Кулата. Нашите спецслужби били по следите на действащ канал за амфетамини от месеци. След съвместна разработка с гръцките власти и подаден сигнал трафикантът е арестуван. Акцията е осъществена с помощта на Гранична полиция Петрич. Започнало е пълно разследване на международен канал за износ на метамфетамини от българска фабрика към Гърция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов