Избрани Новини

Студентите, хванати с дрога, вън от общежитията

Изключиха от общежитията двамата първокурсници в ЮЗУ

С пълно единодушие 10 членове на домсъвета към І и ІІ студентско общежитие в ЮЗУ взеха решение двамата първокурсници, заловени с канабис - Иван Димитров и Веско Стойнев, да бъдат изключени от общежитието, съобщава struma.bg.

При изненадваща полицейска акция във Второ студентско общежитие в стаята на първокурсниците по право и стопанско управление Веско и Иван бяха намерени 9 грама  марихуана, като твърденията са, че тя им е предоставена от друг възпитаник на вуза - украинеца Виталий Крясков. След изтичането на 24 - часовата полицейска мярка тримата студенти бяха освободени.

"Ректорът на университета проф. Иван Мирчев ни възложи в най - кратки срокове да излезем с позиция по случая. Изчакахме официалната информация от полицията и  домсъветът гласува двамата първокурсници да бъдат изгонени от общежитието. Днес ще представим на ректора нашето становище и той ще вземе решение дали предложеното от нас наказание да влезе в сила", коментира директорът на "Студентски столове и общежития" Васил Янчев.

По време на заседанието, провело се при закрити врати, членовете на домсъвета не само остро разкритикували поведението и постъпката на студентите, които са родом от Кюстендил, но и набелязали конкретни превантивни мерки. Студентите от катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство" ще изготвят филм за разпространението и употребата на дрога. Предвидени са и лекции по темата, както и изработване на плакати и рекламни материали. Мероприятията, заложени в кампанията, ще се координират от двамата председатели на домсъветите и зам. председателя на Студентския съвет.

"Направи ми много приятно впечатление, че студентите не само категорично осъдиха случая, но проявиха самоинциативност и предприеха дейности с цел превенция. Аз също заставам зад решението им", каза още В. Янчев.

Възпитаниците на благоевградския университет, настанени в двете общежития, също изразиха задоволството си от позицията на колегите си. "В двата блока живеем около 900 студенти. Смятаме, че е правилно двете момчета, хванати с канабис, да бъдат изгонени. По този начин ще се пресекат опитите за зарибяване с дрога", споделиха студенти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов