Избрани Новини

Подправките полезни за здравето

Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея. Червеният пипер например помага за
отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News, цитирана БТА. По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на
триглицеридите след хранене. Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората. Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от
редица болести, твърдят те.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов