Избрани Новини

Подправки в саксии на „Цветна есен”

Мисия Пловдив

22-10-2014, 17:48

Снимка:

fair plovdiv.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Съхраняването на растенията при зимни условия е акцент на изложението

Подправки в саксии са тазгодишният хит на изложбата „Цветна есен” в Международен панаир в Пловдив, предаде “Фокус”. Мащерка, мента, розмарин, риган, къри, куркума и много други билки за кухнята и за направа на чай може да се открият в саксии на щандовете на фирма от Раковски. Всички билки виреят на терасата в саксии, с изключение на розмарина, който може да измръзне, разказва собственикът Йовко Айлов. Не е желателно подправките да се гледат в стая, тъй като топлото и сухият въздух ги уморяват. Ако се поливат повече, те умират. Цените на саксия варират между 2 и 3 лева. Среща се и лимонена мащерка, с аромат и вкус на лимон, използва се най-вече за месо и риба. Подправките в зелено състояние са по-полезни. Те могат да се комбинират и използват под формата на букет.

На изложението може да се купи и лимоново дърво, маслиново дърво и райска ябълка с плодове. Те също се отглеждат в саксии.

За пореден път в Пловдивския панаир стартира изложбата Цветна есен. На нея се представят нови възможности в декора и уюта, декоративни храсти и растения. Изложбата е експонирана пред палата номер 3. Акцентът на тазгодишното изложение е върху това как да се съхраняват цветята при зимни условия. На повечето щандове се вижда цветето гардения и различни видове циклами, които цъфтят през този сезон и цяла зима ни радват с богати цветове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)