Избрани Новини

Изложба на журналисти - художници в Благоевград

Събират дарения за децата на починала колежка

Арт салонът на Радио Благоевград посреща Деня на народните будители с изложба на работещи в медията журналисти. Публиката има възможност да види картини на Пламен Николов, познат на слушателите като глас от новините, произведения на Валентин Дишев, водещ на предаването за литература "Страници", и акварели на петокласника от III Основно училище Васил Божинов, който също е свързан с радиото, тъй като е син на звукорежисьора Людмила Божинова.

Идеята за изложбата е на Дружеството на Съюза на българските журналисти в Радио Благоевград, подкрепена от ръководството на медията и обединила екипа в съпреживяването на красотата, поднесена  чрез картините на колегите. "Това е начин да преоткрием колегата до себе си, да видим другото му лице, не само като конкурент на голямата медийна сергия, да съпреживеем с него радостта - това е стъпка напред към по - добрата ни страна", това каза Росинка Проданова - председател на Дружеството на СБЖ в Радио Благоевград.

Един от съавторите на идеята е журналистката Радослава Златкова, която преди няколко месеца внезапно напусна този свят. И като още едно доказателство, че духовното надживява тленното, Ради Златкова "присъства" на изложбата на своите колеги, като на екран всички имаха възможност да я видят как чете свои стихове на друго събитие в радиото. Тримата участници в изложбата дариха по една своя творба, за може да се подкрепят финансово децата на Радослава Златкова, на които им предстоят важни житейски моменти - завършване на училище и обучение в университет. Средствата от продажбата на произведенията ще бъдат дарени на Кристиян и Оливър - синовете на Ради.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)