Избрани Новини

Изложба за Деня на будителите зарадва жителите на Симитли

Художникът Николай Кашев зарадва жителите на Симитли с изложба по случай Деня на народните будители. Той представи изцяло нови платна, които е сътворил през последните четири години.
„С тази изложба искам да покажа, че изкуството е още живо”, сподели почетният гражданин на Симитли Николай Кашев.
“Първи ноември е един от истинските дни на България. Всички свои върхове, България дължи на тях – народните будители. Те са светли личности, пред които можем да се преклоним”, каза Евгения Георгиева, заместник-кмет на община Симитли при откриването на изложбата на именития художник Николай Кашев, цитирана от simitli.info. Николай Кашев представи характерните за него икони и натюрморти. Пейзажи от много съседни села на Симитли украсиха стените на изложбената зала в  читалището. В изложбата присъстваха и платна с абстрактна гледна точка, които привлякоха интереса на гостите.
Николай Кашев, благодари на всички присъстващи и призова младите да продължат делото му.
На изложбата присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, директорът на БНР-Благоевград Елисавета Каменичка , представители на общинска администрация, кметовете на всички села в общината, директорът на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов