Избрани Новини

ОбС - Кюстендил с декларация против определяне на мандат за ДПС

В декларацията се казва, че е налице подмяна на изборния вот на гражданите на Кюстендилска област

Общинският съвет в Кюстендил прие единодушно декларация против очакваното определяне на мандат за ДПС в Кюстендилски избирателен район, след провелите се парламентарни избори. Декларацията е адресирана до президента Росен Плевнелиев, служебния министър-председател Георги Близнашки, председателя на Върховния административен съд, главния прокурор и до председателя на Централната избирателна комисия. В декларацията се казва, че е налице подмяна на изборния вот на гражданите на Кюстендилска област, предаде БТА.
"Една политическа сила получава мандат, без да е заслужила доверието на хората в региона. Нарушава се свещеното право на свободен избор на народни представители. Не може с една
несправедлива формула да бъдат прехвърляни гласове на лица от Анадола, които дори не говорят български език", е посочено в декларацията. Кюстендилските общински съветници изразяват и несъгласие с "узаконяването на практиката, да се неглижира избора на нашите съграждани". Подаряването на мандат на ДПС играе ролята на троянски кон и може да доведе до сериозни последствия. Криенето зад текстовете на облечена в закон несправедливост, води до справедливия глас на нашите съграждани, защото когато няма гарантирана възможност за свободен избор идва времето на гражданския протест. Във вашите ръце е своевременно да спрете опасността от конфликти с неясни последствия", се казва още в декларацията. Съветниците приеха и петиция срещу подмяната на вота на българските граждани, която ще бъде публикувана на сайта на Общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов