Фото изложба "Без радио не мога"

Фото изложба, посветена на 80 години БНР и 40 години Радио Благоевград показва Арт салонът на Радио Благоевград

Днес в 18,30 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фотографската изложба "Без радио не мога" на фото клуб "Негатив плюс", информират от медията. Това е един съвместен проект на "Негатив плюс", Радио Благоевград и Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград. Изложбата е посветена на 80 години от създаването на първата електронна медия в България Българското Национално Радио и 40 години в ефир на любимото радио на Югозапада - Радио Благоевград.

Фотографският клуб към Читалище „Никола Вапцаров” събира съмишленици от различни възрасти и различни професии, увлечени по фотографията.

Няколко месеца фото любители и професионалисти фотографи работиха по темата "Без радио не мога" като проявиха изключително въображение и находчивост при визуализирането на идеята, че радиото остава най-популярната медия, неостаряващ приятел и сигурен информатор.

„Темата беше голяма провокация за нас” – казва председателят на клуба Емил Панделов и разказва, че са снимали в различни ситуации, на различни места, не само в студио и са ангажирали свои приятели да участват като модели. „Получи се нещо наистина много интересно” – уверява Емо. Всички, които искат да видят оригиналните фотографии са добре дошли на откриването на изложбата на 9 октомври, в 18,30 часа, със специалното участие на второкласничката Лидия Везенкова.