Избрани Новини

Изложбата „Виж София“ преоткрива града в 20 фотографии

Фотографи поглеждат към столицата по необичаен начин

„Виж София“ е изложба на двайсет фотографии от града, които представиха днес в парка Врана. Любители и професионалисти от различни възрасти снимат града в продължение на месец и половина – неговата култура и история. Авторите са хора запалени от идеята да представят града, такъв какъвто го виждат или искат да изглежда в мечтите им.

Затова те вдигат глава нагоре и се вглеждат през фотообектива към красивите, културните и исторически места, които създават характера на тяхната столица. Да погледнеш, значи да поспреш докато ходиш право напред, гледаш в краката си или към покривите и небето, за да почувстваш града си. Това е разказ за града в снимките на софиянци от различни поколения, казват организаторите от Фондация  “Региони за европейско разширение” .

Част от снимките са изложени в парка, а с останалите ще споделят за своята София в интернет платформата „Погледни София“, която ще разкрие все по-богата панорама на града. Там фотографите ще могат да разказват и история за заснетото място.

Към инициативата вече са се присъединили няколко столични училища – 25-то и 51-во. Те  получават съвети от професионалисти и така за много от децата фотографията може да се превърне в хоби или дори в бъдеща професия.
Taка новото пространство за отдих и почивка на столичани – парк Врана се превръща в сцена за изложба на преоткритият град. Чрез изложбата в парка гостите на София ще видят, че и в периферията на града има място за изкуство, а градът има много забележителни културни и исторически места, встрани от обичайните туристически маршрути. Красивите места, духът, характерът, историята, модерността на София, са много пъти по 20 и изкушават с нови теми за още снимки и изложби.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)