Избрани Новини

Фотографи от 3 континента се срещат в Пловдив

Мисия Пловдив

09-10-2014, 08:04

Снимка:

www.rafaelroa.net

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

"Международни фотографски срещи" се открива на 10 октомври

Традиционният пловдивски форум "Международни фотографски срещи" се открива на 10 октомври, за да посрещне световнопризнати имена в областта на изкуството през обектива.  Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Градска художествена галерия – експозиция „Мексиканска графика” ще се превърнат в храмове на снимките. За първи път ще гостува Артакадемията във
Филаделфия със мащабна изложба на американски творци, подкрепена от Американското посолство. Ще видим фотографии на автори от САЩ, Колумбия, Литва, Унгария и Гърция пристигат под тепетата. 
Темата, по която са работили те и ще дискутират в Пловдив, е „Минало несвършено”. Тя интерпретира фотографската реалност като повторяемост на идеите през времето, на фона на осъвременяването на изразните средства, обяснява бащата на този фестивал Никола Лаутлиев.
За първи път в рамките на „Международните фотографски срещи” фестивалът ще се превърне и в своеобразна борса за българска фотография. 
Жури от директори на галерии, куратори и академични преподаватели ще разглеждат и
обсъждат работата на млади фотографи. Сред консултантите са специалисти от Артакадемия – Филаделфия, от Музея на фотографията в Лозана, от екипа на Месец на фотографията в Каунас, от Фотофестивала в Хамбург и др..
„Международни фотографски срещи” е един от устойчивите фотографски фестивали у нас, който се провежда всяка година през октомври. Той е рожба на фотографа Никола Лаутлиев през 1992 г. и вече 22 години домакин е неговата фондация "Пловдивско фотографско средище".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов