Избрани Новини

Росен Плевнелиев: Избори след избори не е решение

Президентът отказа да коментира възможни коалиции преди обявяването на официалните резултати

Абсолютно съм убеден, че избори след избори – това не е решение. Така президентът Росен Плевнелиев коментира опасенията, че заради шарения парламент може да не се стигне до създаване на правителство, съобщи Нова телевизия.

Държавният глава коментира и ниската избирателна активност. По думите му, политиците трябва да чуят какво им казват избирателите, но ако не има харесва това , което им казват, решението не е „хайде на поправка”, защото „на поправка трябвало да отидат политиците, а не хората, които избират”.

„Българският народ излезе и гласува на изборите. Сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията на народа", допълни държавният глава.

Плевнелиев отказа да уточни кога ще свика новото 43-то Народно събрание. Той обаче подчерта, че ще спазва Конституцията. „ Държавният глава не е ежедневен коментатор и в никакъв случай не е политически коментатор. Държавният глава е стожерът на правилата и на най-висшия за всички нас закон, а именно Конституцията и нейното спазване. Ще се отнеса много сериозно към конституционните си ангажименти”, заяви държавният глава.

Президентът бе категоричен също така, че остава денонощно на разположение за всякакви разговори, но ще коментира конкретните изборни резултати, едва след като излязат официалните такива.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов