Избрани Новини

От ГЕРБ предвиждат помощ за отоплението на половин милион българи

"В програмата на ПП ГЕРБ е предвидено 500 хил. домакинства на български граждани да получат тройно увеличение на средствата за отопление", заяви Цецка Цачева

„В програмата ни е предвидено 500 хил. домакинства на български граждани да получат тройно увеличение на средствата за отопление, според това, кой с какво се отоплява.“ Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева пред предприемачи в град Плевен.

„Ако БСП не се бяха издънили по такъв начин в енергетиката, може би нямаше сами да си подадат оставката. Смисълът на тази програма е да помогнем на хората с разходите им за електричество, защото не може цената на тока да се диктува от „Позитано 20” – седнал Станишев и казал – утре токът ще бъде намален с 2% – не става”, заяви Цачева.

„Има пазарни процеси, има задлъжнялост на НЕК по този въпрос. Ние трябва с другите политики да компенсираме тази разлика, така че да бъде поносимо и хората в отоплителния сезон да не усетят повишаването на тази енергия, защото това е вързано с бизнеса и производството”, каза още Цачева.Тя добави, че имат виждания затова какво и как да се направи.

„Няма как да не споделя и за акцентите в сферата на земеделието. От 2007 година се ползват средства по европейските програми, но те бяха несправедливо договорени при подписване на договора за присъединяване на България към ЕС. Една много малка част от едрите земевладелци получиха субсидия, които основно отглеждаха култури, в които няма необходимост от работна ръка, имам предвид зърнопроизводителите”, допълни тя и каза, че няма да коментира животновъдството, където себестойността на едно агне, отгледано в България не може да бъде под 6 лева и поради тази причина изкупвачите не купуват български агнета, а румънски и гръцки, защото те струват на румънския и гръцкия животновъд по 3 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов