Избрани Новини

Цецка Цачева: ПП ГЕРБ залага на електронното управление

"Инфраструктурата е едното ни условие, другото условие – да преодолеем бюрократизма", заяви Цецка Цачева

"Инфраструктурата е едното ни условие, другото условие – да преодолеем бюрократизма, административните препятствия пред хората, които искат да се занимават с бизнес, онези, които са по-инициативни,които имат идеи, а всъщност това са децата ни, младите хора, които искат да развиват някакво малко предприятие, затова ние залагаме на електронното управление". Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева пред предприемачи в областния град.

„Електронното управление, във времето на интернет комуникациите първо ще доведе до съкращаване на административни кадри. Говоря за хората, които стоят по гишетата, като отидете за някаква елементарна услуга и работното време на хората приключва, или идва почивка, а вие стоите и чакате. Всичко това може да се прави обвързано с мрежи – да се върже Митницата, НАП, за да няма сива икономика и всичко това, което влиза в държавата да се облага с акцизи, да се плащат данъците. За бизнеса е важна и ниската данъчна тежест”, заяви Цачева. Тя добави още, че няма да променят данъците, както и, че корпоративният данък остава 10%. „За разлика от опонентите ни от левицата, които твърдят, че са социална партия, но те предлагат увеличаване на данъка, защото подоходното облагане означава тази граница за най-ниския размер на доходите, които получават хората и прогресивно качване на данъците нагоре”, каза още Цачева.

„32 млрд. европейски средства чакат ние, българите да ги усвоим от 2014 до 2020 година. За 2014 година, която вече сме преполовили и отиваме към края й – 0 лева ще влезнат от тези пари”, добави тя. Цачева посочи, че при идването на власт и при управлението на левицата с ДПС и с активното участие на „Атака”, Брюксел, европейските институции са загубили доверие в държавата, защото са видели задкулисието и начина, по който се управлява – без подписано коалиционно управление, без да се знае кой кара влака на практика, защото мандатоносителе бил БСП, а ДПС са управлявали.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов