Избрани Новини

Цецка Цачева: За ГЕРБ е изключително важно да има разкриваемост на работни места

Създаване на фонд, с който да бъде спряно обезлюдяването на Северозападна България, подготвят от ГЕРБ

"За нас, от ГЕРБ, е изключително важно да има разкриваемост на работни места, но не само по социални програми, които са за хора с по-ниска степен на образование, но и работни места за квалифицирана работна ръка, защото там и възнаграждението е по-високо, а през удръжката за данъци и социалните фондове могат да се попълват и НОИ и Здравната каса, откъдето се разпределят социалните политики, здравеопазване, социално осигуряване, пенсионно дело и т.н. Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева при посещението си в плевенското село Къшин.

„В момента, темата за безработните, тези, които търсят работа, въпросите за доходите и заетостта, е изключително актуална. 1,8 млн. граждани работят, издържаме 7,5 граждани, толкова, колкото сме с децата ни, с възрастните хора, с пенсионерите, с трайно безработните и онези, които са в неравностойно положение”, заяви Цецка Цачева.

„Когато говорим за община и област Плевен, за вашето село, не трябва да забравяме не толкова приятния факт, че ние сме в Северна България и още по-лошо в Северозападния край, който за съжаление е най-бедният край в целия ЕС. Затова в нашата управленска програма сме записали създаване на държавен фонд, в който всяка година да се изразходват 1 млрд. средства за политики, които да съживят икономиката, да спрат обезлюдяването на Северозападна България и с тези средства да се опитаме да задържим младите хора”, поясни водачът на листата за Плевен Цецка Цачева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов