Избрани Новини

Поетапно откриваме обекти от програма за над 8,9 милиона лева

Мисия

03-09-2014, 17:08

Снимка:

община Благоевград

Автор:

Августина Самарджиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йордан Йовчев пристига за среща с кмета Атанас Камбитов

Кметът открива дългоочаквания турнир „Купите на община Благоевград“

Кметът дава пресконференция

Ат.Камбитов: Докато аз съм кмет, няма да позволя застрояване на Ловния дом, кортовете или парк „Бачиново”

Камбитов уволни дисциплинарно шефката на "Общинска собственост" Ели Лазарова

Камбитов глобява 10 партии с по 1000 лева за несвалени плакати

Поредна решителна стъпка на екипа „Камбитов” за узаконяване жилищата в „Освобождение”

Изненада!ОФК Пирин връчи шампионската купа на Югозапада на кмета Камбитов

Кметът Камбитов тропна хоро на площада(снимки)

Изграждането на подлез в квартал "Грамада" е от особено значение за общината

Ансамбъл „Пирин” откри „Магията на Пирин”, кметът Камбитов се хвана на хорото

Това обяви кметът д-р Атанас Камбитов и посочи резултатите от изпълнението на различните инфраструктурни обекти в Благоевград

„Голяма част от големите инфраструктурни проекти, които бяха заложени в инвестиционната програма на община Благоевград, са почти завършени и предстои да ги открием“. Това обяви на пресконференция кметът д-р Атанас Камбитов и посочи резултатите от изпълнението на различните инфраструктурни обекти в Благоевград, информират от пресцентъра на общината. През следващите две седмици поетапно ще бъдат открити новото кръстовище на бул. „Св. Димитър Солунски“, обновеният парк „Ловен дом“, въженият увеселителен парк  „Коколандия“, туристическият информационен център и др. Д-р Камбитов постави специален акцент на факта, че по новоизграждащия се ЛОТ 2 ще има пътен възел „Благоевград Юг“ след хотел „Монца“, което ще даде предимство и пред реализацията на проекта за логистичен център на автомагистрала „Струма”. Кметът изрази благодарност на проектантите на аутобана, че са взели под внимание интереса на Благоевград и благовградската общественост и са включили в проекта и новия възел. Д-р Камбитов подчерта, че в близост до новия възел е разположен общински имот от 115 дка, на който се предвижда да се издигне интермодалният център.

Кметът заяви, че работи усилено по привличане и на външни средства за изграждането на закрития плувен басейн в кв. „Еленово“ и изрази увереност, че в лицето на държавата ще бъде намерено разбиране за важността на проекта. Той каза още, че при нормално стечение на обстоятелствата първа копка на новия спортен комплекс ще бъде направена на 15 септември.

Сред постиженията д-р Камбитов нареди и завършения проект за модернизацията на СБАЛО „Св. Мина“, чието откриване ще бъде на 8 септември. Това е едно от първите онкологични заведения в страната, чиято основна модернизация по европейски проект завършва успешно. По този начин пациентите от Благовград и региона ще имат достъп до качествено медицинско обслужване без да пътуват до столицата или други отдалечени областни центрове. Ден преди откриването на лечебното заведение – 7 септември, ще бъде открит и новият въжен парк в „Бачиново“, който заедно с двата фитнеса на открито и футболното игрище ще допълнят възможностите на благоевградчани за отдих и почивка.

Внимание бе обърнато и на новото кръстовище на бул. „Св. Димитър Солунски“. Кметът поясни, че съоръжението ще облекчи с 30% трафика по тази артерия, а светофарната уредба ще се управлява от компютър, получаващ информация и за движението на влаковете и по този начин ще оптимизира времетраенето на различните сигнали. Д-р Камбитов добави още, че кръстовището има геометрия и размери на кръгово и при необходимост лесно и бързо може да бъде преобразувано в бъдеще.

Има развитие и по процеса за прехвърляне на част от бившите казарми на община Благоевград.  Кметът информира, че е проведен разговор с командира на Сухопътни войски ген.-майор Андрей Боцев, на който са били уточнени конкретни постъпки за завършване на процедурите. Той коментира и казуса със собствеността върху сградата на бившия Механотехникум, като изрази увереност, че ще бъде разрешен по възможно най-благоприятния начин за всички страни и в полза на благоевградската общественост. В тази връзка кметът поясни, че в района няма нито една сграда, включително и частна, която да отговаря на изискванията за детска градина, освен тази на бившия техникум.

Атанас Камбитов припомни, че инвестиционната програма за 2014 година  на община Благоевград е над 8,9 милиона лева и е над 3 пъти по-висока от миналогодишната и несравнимо по-висока от минали периоди на общината. Десетки са улиците, на които е положен нов асфалт, като паралелно с обновяването на инфраструктурата се работи и за развиването и увеличаването на зелените площи. В тази връзка до дни ще бъде завършен ремонтът на парк „Ловен дом“, като с ускорени темпове се работи и по реализацията на новия парк срещу кампусите на Американския университет в България.  

Д-р Камбитов допълни, че предстои и официално откриване на детския футболен турнир тази вечер, благодарение на който в града има над 300 млади футболисти от България, Гърция и Сърбия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов