Избрани Новини

Изграждането на подлез в квартал "Грамада" е от особено значение за общината

Това заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки в Благоевград

Подготовката на изборния процес на територията на област Благоевград протича нормално. Това стана ясно след срещите на министър-председателя проф. Георги Близнашки с областния управител на Благоевград Димитър Димитров и с кмета на града Атанас Камбитов, за които БлагоевградУтре информира по-рано днес.

По време на срещите си премиерът се запозна с работата на новоназначения областен управител като подчерта, че администрацията трябва да бъде близо до гражданите.

С кмета на Благоевград проф. Близнашки обсъди стратегически за развитието на общината проекти. От особено значение за общината е и изграждането на подлез под жп линията в квартал „Грамада“, който ще обслужва 10 000 жители на града. Стойността на проекта е 2,4 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В отговор на журналистически въпрос относно инициатива за промяна на името на Благоевград, премиерът беше категоричен, че преди всичко гражданите на Благоевград трябва да се произнесат преди мнението им да бъде взето под внимание.

Премиерът разговаря и с ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. Иван Мирчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов