Избрани Новини

Хиподил, Силвия Кацарова и Камелия пеят за празника на Симитли

8 септември – Рождество на Пресвета Богородица, е празникът на града

Светльо Витков и Хиподил, Силвия Кацарова, Камелия са сред най-ярките звезди в програмата за празника на град Симитли тази година. Тази година Симитли ще празнува два дни, за да събере пъстротата в програмата, която ще гарантира настроение и забавление за деца, тинейджъри, майки и татковци, пенсионери. 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица е празникът на града, съобщават от simitli.info. Програмата за „Честит празник, Симитли” ще започне още от 7 септември, неделя. Децата на град Симитли ще стартират празничната фиеста от 17.00 часа в неделя. На голямата сцена на площад „Септември” най-малките ще сътворят детско шоу с изпълнения на детските школи към читалище „Св. Климент Охридски“ и талантливите хлапета от Детските градини от общината. След детското творчество на сцената ще излязат самодейните състави към читалище „Св. Климент Охридски“ и Снежина, които да подготвят публиката за рап- и поп-феерията в неделя вечер. За „Честит празник, Симитли” ще пеят Светльо Витков и Хиподил и рап изпълнителката Сандра с балет.

Празникът на 8.септември ще започне рано сутринта с Божествена Света литургия в храма „Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли, където на обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве. В 18.00 часа през града ще премине празничното шествие с поклон пред героите-освободители на Симитли и България с поднасяне на венци и цветя на признателност. 

Празничният концерт ще започне на площад „Септември” в 19.00 часа с участието на Танцов състав към читалище „Св. Климент Охридски“, Ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав. За „Честит празник, Симитли” ще пеят Ивана и Иван Дякови, Силвия Кацарова, Борис Дали, Галин, Камелия с духов оркестър.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов