Избрани Новини

Георги Първанов няма да участва в кандидат-депутатските листи на АБВ

Румен Петков повежда листата в Плевен, Ивайло Калфин - във Варна

Георги Първанов категорично няма да участва в кандидат-депутатските листи на АБВ, съобщи във вторник за Радио „Фокус" Румен Петков от Изпълнителния съвет на партията.

„Прави му чест", оцени постъпката на Първанов той и допълни, че това е силната позиция на българския лидер. Румен Петков е на мнение, че тази позиция ще бъде оценена по достойнство и от българските граждани. До голяма степен листите на АБВ са готови в пълните си състави, но от партията на Първанов ще изчакат да видят и кандидатите на опонентите, съобщи още Петков.

Според него хората, застанали начело на листите на партията, са привлечени именно от основните идеи в програмата на АБВ, в която се залага на диалог и гаранции за граждански контрол.

„Това е една много силна гаранция за обществото, че гласувайки за тях то ще бъде много силно представено в парламента. В последните години гражданското общество беше изтласкано на заден план. Фактът, че БСП изолира хора като Андрей Пантев е показателен за стремежа на традиционните политически партии да се отърсят от нравствените и морални авторитети и корективи. АБВ дава точно тази възможност чрез силни и ярки личности, чието мислене няма как да бъде партизирано и за бъде подчинено на партийни клишета и догми. По този начин гарантираме на гражданите, че гласувайки за АБВ, гласуват за собствените си интереси.", категоричен беше Петков.

Междувременно стана ясно, че Румен Петков, съвсем очаквано, повежда листата на АБВ в Плевен. Второто място ще заеме Цветан Антов.

Сред по-известните имена, които по всяка вероятност ще оглавят листи в различните избирателни райони, са кметът на Перник Росица Янакиева, народната певица Николина Чакардъкова, която най-вероятно ще се бори за гласове в Благоевград, ректорът на „Тракийския университет" Иван Стайков е спряган за водач в Стара Загора, кандидатът за евродепутат от предишните избори Ивайло Калфин може да оглави листите във Варна Варна и 25 МИР - София, а ген. Михо Михов - в Бургас.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)