Избрани Новини

Общински съветници от БСП преминаха към АБВ

Новините

11-08-2014, 14:15

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Петков: АБВ има две основни очаквания от служебното правителство

20 души от структурите на БСП във Великотърновско са преминали в АБВ само за седмица

Само за една седмица към политическа партия АБВ са се присъединили 20 души от структурите на БСП във Великотърновска област. Сред тях са общинския съветник от Велико Търново Николай Илчев и общинския съветник от Горна Оряховица – Марин Богомилов.

Николай Илчев обясни, че е преминал към АБВ защото в нея е видял нов прочит на лявата политическа мисъл, бореща се за свобода, равенство, солидарност и справедливост.  Общинският съветник заяви, че основните цели на партия са: преодоляване на демографския срив, дълбоки реформи на българската държавност и промяна на избрирателната система. Той и съпартийците му са на мнение, че е необходимо прилагането на мажориталност при избора за депутати, като ½ от тях да бъдат избрани еднолично. Илчев заяви, че правомощията на президента трябва да бъдат увеличени, а  държавните органи да заработят ефективно.

Приоритет на партията за областта  ще бъде изграждането на автомагистрала "Хемус", летището в Горна Оряховица, пътя Е76 "Русе- Свиленград" , както и запазване статута на Националния военен университет „Васил Левски“.

От АБВ ще настояват за ново административно устройство на България, както и намаляване на партийните субсидии. Само радикални политически и държавни промени, могат да доведат до финансова стабилност и сигурност на обществото, смятат представителите на АБВ. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)