Избрани Новини

Румен Петков: АБВ има две основни очаквания от служебното правителство

За мораториум върху износа на необработена дървесина и проверка на политическите назначения в държавни институции настоя Румен Петков в Бургас

За мораториум върху износа на необработена дървесина и проверка на политическите назначения в държавни институции настоя зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков в Бургас. На пресконференция в морския град той заяви, че това са основни искания от партията към неотложните задачи на служебния кабинет. Петков обясни, че от поголовното изсичане на горите в Странджа планина и в други точки на страната забогатяват неколцина. Това обаче води до унищожаване на природните ресурси и до създаване на условия за наводнения и други видове екологични катастрофи.

Румен Петков призова служебното правителство да премахне практиката в министерства, агенции и други държавни институции да бъдат извършвани политически назначения. Това превръща институциите в  партийни хранилки, коментира той. Петков настоява служебният премиер проф. Близнашки да освободи хората, които заемат отговорни длъжности в бордовете, без ценз и образование и да го направи на базата на ясни критерии. Друга неотложна и сложна задача пред служебните министри е да овладеят проблемите в настоящия туристически сезон.

По отношение на предстоящата кампания и парламентарни избори, в Бургас Румен Петков заяви, че при подреждането на листите с кандидат-депутати АБВ ще процедира така, че Бургас да види себе си в листата. В политическия спектър ПП АБВ се движи в ляво и център-ляво, обясни Петков. „Нашата цел е лявоцентристкият спектър. Ние далеч нямаме идея да търсим само избирателите и членовете на БСП. Гражданските структури и съвети на АБВ имат изключително сериозната отговорност и значение да покажат на обществото, че в политиката има място за граждански контрол, че ПП АБВ е осъзнала необходимостта от гражданския контрол. Освен проф. Любомир Халачев в Националния граждански съвет на партията има имена, които са чест за обществото”, каза още Румен Петков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов