Избрани Новини

Разлог посреща участниците в "Пирин пее" днес

Два дни Разлог става сцена на народното творчество на Югозападна България

На 2 и 3 август в м. „Предел” IV Събор на народното творчество „Пирин пее”ще представи народни песни, танци, обреди и ритуали.

Изградени ще бъдат четири сцени, на които в събота и неделя участниците в събора ще покажат автентичен и съхранен фолклор. На пета естрада ще се качат лауреатите на „Пирин пее 2014” в неделния ден, информират от пресцентъра на общината. За да улесни придвижването на хората, желаещи да станат част от традицията „Пирин пее” Община Разлог организира безплатно извозване по маршрут Разлог – м. „Предел” от 08.30 до 12.00 час и от 14.00 до 20.00 часа днес, като последния автобус към Разлог ще тръгне в 22:15 часа. Безплатно ще бъде извозването и на 3 август от 08.30 до 12.00, като последния автобус към Разлог ще тръгне в 14:30 часа. Всички автобуси тръгват от паркинга на читалището в Разлог. Движението на автомобили по второкласен път II-19 Симитли – Разлог ще бъде спряно.

За „Пирин пее” в м. „Предел” са обособени 7 паркингa за леки автомобили и автобуси, има обособено място за палатков лагер.

За дните на събора ще бъдат изградени информационен център, щаб на полиция и пожарна, увеселителен парк, търговски обекти, сергии за сувенири. Денонощно за сигурността и безопасността на хората и обектите ще следят екипи на полицията и частни охранители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов