Избрани Новини

Над 160 самодейци от Симитли от 4 до 81 години ще огласят "Пирин пее"

От 4 до 81-годишни са самодейците от община Симитли, които ще се изявят на сцената на събора на народното творчество „Пирин пее”

Тази година община Симитли ще се представи с 45 фолклорни единици с над 160 участници. Най-възрастният самодеец е от село Полето, на достолепните 81 години, а най-малкият- на 4-годишна госпожица от село Брежани, информират от Симитли. В изпълнението на самодейците от симитлийска община ще намерят място всички видове от богатия изворен фолклор /песенен, словесен, инструментален/.

Тази година 14-то издание на събора на народното творчество „Пирин пее” ще се проведе на 2-ри и 3-ти август в местността „Предела”.

Изявили се самодейци ще вземат участие в заключителния концерт, който ще се проведе на 3-ти август от 12.00 часа, а в празничния концерт-спектакъл на 2-ри август от 20.30 часа ще участва ансамбъл „Веселие” с ръководители Калина и Любомир Марянски.

Община Симитли винаги се е представяла с най-голям брой изпълнители и завоювани медали. Тези резултати ни дават основание да вярваме, че и тази година самодейците и читалищните работници ще мобилизират сили и ще допринесат за достойното ни представяне и ще се съумеем да защитим завоюваните ни до сега позиции.

Община Симитли осигурява транспорт и храна за участниците във фестивала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов