Диск с песни припомня за Ванга

Музикален диск с 10 песни, посветени на великата петричка пророчица Ванга, бе издаден от едноименната фондация

Той е кръстен на една от творбите в него - „Белият храм". Автор на текста, музиката и аранжимента на всички песни е петричкият учител и композитор Владимир Дайреджиев. Първата му творба, в която възпява Ванга, е създадена преди 13 години и е озаглавена „Белият храм". Издаването на диска е по повод 20-годишнината от освещаването на църквата на Ванга в Рупите – „Света Петка Българска", пише "Стандарт". Приключи и боядисването на сградата на храма отвън и отвътре. Целта е до панихидата освежаването на светата обител да приключи.

„Решихме да направим козметичен ремонт на църквата, за да посрещне за панихидата на 9 август миряните в пълния си блясък. Стотици идват всеки ден в местността Рупите, за да почетат паметта на леля Ванга – не само българи, но и много чужденци", твърди управителят на комплекса Серафим Иванов.

Руснаците обаче я боготворят. Гости от Русия ще има и за 18-та годишнина от кончината на прочутата ясновидка. На 11 август 1996 година Ванга си отиде от този свят. Те ще присъстват на църковните служби, както и на панихидата в църквата „Света Петка". По традиция на събитието ще са гърци и македонци. Хиляди нашенци също ще запалят свещ на гроба на пророчицата и ще се поклонят пред паметта й.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково