Избрани Новини

Вижте рецептата на Баба Ванга, която лекува алергия

"Когато бях на 28 години, развих много тежка алергия", започва разказа си 60-годишната Грозденка. Проблемът се отключил, след като хванала шарка от децата си и лекар й предписал антибиотик. В резултат на това тя получава болезнен обрив по тялото, който успява да овладее с медикамент против алергия. След 3 месеца обаче получила възпаление на яйчника и лекуващият отново предписал антибиотик в комбинация с алергозан. Това обаче довело до ново изприщване. След тези случаи тялото й започнало да реагира на почти всички дразнители - боите в килимарския цех, ароматите от дезодоранти и козметика, оцетна киселина, различни храни, лекарства. "Щом влизах в цеха, получавах алергичен шок", споделя бившата килимарка от Брацигово, цитирана от "Стандарт". Тежката алергия я изпраща в пазарджишката болница, където останала цели 3 месеца. "Състоянието ми често се влошаваше, не можех да се храня, отслабнах с 20 кг - връща се към критичния период тъкачката. Обезпокоена от развитието на нещата, майката на Грозденка - Василка Петрова, решила да потърси помощ при Ванга. Пророчицата от Петрич казала, че пиенето на лекарства и лекарите няма да помогнат. Тя обяснила, че кръвта на младата жена е заразена и така ще остане до края. Алергията обаче може да бъде овладяна с помощта на билки. "Ванга казала на мама, че между 3 и 7 дни проблемът ще отшуми. За целта трябва да пия отвара сутрин, обед и вечер", разказва Грозденка. Както казала гадателката, така и станало. За седмица алергията отшумяла и повече не се появила. Препатилата жена обаче през известно време си прави профилактика, като пие от чудодейната отвара. Грозденка чувства като своя мисия да популяризира чудодейната отвара, за да помогне на други хора, които страдат от алергия. Тя споделила за билковата смес с проф. Христо Мермерски, който я включил в една от книгите си.
Рецептата е следната:
В студена вода се слагат 2 супени лъжици широколист живовлек, по 1 супена лъжица жълт кантарион и маточина. Билките се варят 10 минути, прецеждат се веднага щом се смъкнат от огъня. Топлата отвара се изсипва в термос и се изпива на три пъти половин час преди хранене.
Ванга е дала рецепта и за облекчаване на сърбежите при обрива. Засегнатите участъци се намазват нежно с памук, напоен с лавандулов спирт. След като мястото изсъхне, се намазва отново, този път с риванол. Всяка година на 14 октомври - празника на света Петка, Грозденка Пашкулева не забравя да запали свещ за своята спасителка. Днес тя се радва на порасналите си деца - син и дъщеря, и на четирима внуци.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)