Избрани Новини

Насилникът, който преби 4-месечното си бебе, си "издейства" ограничителна заповед

Ограничителна заповед за бащата насилник от Благоевград, който удари 4-месечното си бебе

Това поискаха инспекторите от отдел „Закрила на детето” при спешно свикване на координационния съвместен съвет на ресорните институции. Бебето е прегледано от специалисти в столична клиника и е изписано без сериозни наранявания.

Върнаха от „Пирогов” 4-месечния Ивайло, който вчера по спешност бе транспортиран в столичния институт, след като пияният му баща го удари по главата. Инцидентът е станал при скандал между майката и бащата.

„Софийският екип е направил обстойни изследвания, с които се припокриват нашите. Направена е и обстойна снимка на главата. Има само охлузвания и наранявания и затова детето е върнато още същия ден заедно с екипа в благоевградската болница с опция за наблюдение. При пристигането на детето в МБАЛ – Благоевград, бебето е изписано по желание на майката”, обясни Даниел Петров, пиар на МБАЛ – Благоевград, цитиран от e-79.com.

Бащата Ивайло Кръстев е задържан в полицията. Отдел „Закрила на детето” в Благоевград също работи по случая.

„Беше свикан екипът по координационния механизъм за взаимодействие при деца жертви на насилие, за да се координират действията  на институциите и да се предприемат съответните действия и мярка за закрила. Първото нещо, което ще направим е да сезираме Районен съд – Благоевград за постановяване на защита както на малкото детенце Ивайло, така и на другите две непълнолетни деца на майката. Постановяване на защитата по реда на Закона за защита от домашно насилие, което означава ограничителна заповед”, заяви Емилия Маникатова, началник отдел „Закрила на детето”  - Благоевград.

Майката е консултирана от социален работник и психолог. Това не е първият подобен случай в семейството, обясниха от „Закрила на детето”.

„Ние познаваме семейството още от сигнал, подаден от родилно отделение при раждането на детето, тъй като майката изразила евентуално намерение детето да бъде настанено в институция, тъй като има нестабилна семейна среда, финансови затруднения”, подчерта Маникатова.

На майката е предоставено общинско жилище и финансова помощ при отглеждането на двете по-големи, непълнолетни деца и 4-месечния Ивайло. Социални работници и педагози работят и с бащата на бебето. Случаят остава под наблюдение от социалните служби.   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов