Избрани Новини

Закуската и обядът лекуват диабет тип 2

Във Великобритания има 2,9 милиона диабетици, а 90% от тях страдат от тип 2 на болестта

Закуската е най-важното ядене през деня. Обядът не прави изключение. В случай, че се  страдате от диабет тип 2, то наблегнете точно на тях, информира BBC. Храненето с малки порции и по-често не е здравословно за диабетиците.


Направено е проучване в Института по клинична и експериментална медицина в Парагвай измежду две групи от по 27 души на възраст между 30 и 70 години, които страдат от диабет тип 2. Доброволците приемат един и същ брой калории (1700) дневно в продължение на 12 седмици. Първата група се храни 6 пъти, а втората само 2. При вторите всичко протича нормално, докато при другите се наблюдава понижение на теглото и повишаване на кръвната захар.


Експертите казват, че първата група е на верния път.


Диабет тип 2 се появява, когато тялото не произвежда достатъчно от хормона инсулин. Именно той контролира нивото на захар в кръвта. Болестта се появява, когато балансът се нарушава периодично.


„Ако не се лекува, диабетът може да доведе до сърдечно-съдови заболявания и инсулт, увреждане на нервната система и бъбречни заболявания”, предупреждава Д-р Ричард Елиът.


Около 2,9 милиона души във Великобритания страдат от диабет. В 90% от случаите става въпрос за тип 2 на болестта.
Проучване на острова доказва, че хранене три пъти дневно е пътят към здравословен живот.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов